I det fynske folks tjeneste

Behagelig oktober-weekend i vente

Det kan blive helt op til 18 grader lørdag, selvom dagen de fleste steder vil være en skyet fornøjelse.

Selvom fredag godt kan ende i en lidt våd affære, vil helhedsindtrykket af weekenden overvejende være positivt, lyder prognosen fra DMI.

Fredagens regnvejr begynder i det jyske, hvor den kan have lidt lokal tordenvejr som følgesvend. Det regnfulde vejr breder sig østpå i løbet af dagen.

- Vi skal lige have afviklet en frontzone, som kommer forbi fredag fra vest, men den vil ikke genere hele landet hele tiden, og den har ikke de stor vandmængder med sig, siger vagtchef ved DMI Bill Vejdegren.

Danskere mod øst kan glæde sig over, at fronten på sin tur over landet går mere eller mindre i opløsning. Derfor er der ikke specielt meget vand tilbage, når den rammer hovedstaden fredag aften.

Der bliver heller ikke meget vandt til Bornholmerne, hvor fronten først ankommer lørdag.

Efter fronten passerer, strømmer ret lun - men også mere fugtigt - luft op til os fra vestlige og sydvestlige retninger.

- Der kommer en anden luft. Lørdag bliver formentlig ganske skyet med lidt sol efterhånden som dagen skrider frem, fortæller meteorologen.

I dagtimerne kan vi lørdag komme helt op på 18 grader trods det skyede vejr, mens den søndag ligger et par grader under det. Til gengæld er vinden kun jævn til frisk.

- Søndag kan solen kigge frem, og temperaturen er helt fornuftig af en oktoberweekend at være. De fleste vil dog nok se på dagen som en skyet dag, siger Bill Vejdegren.

Nattemperaturen svinger omkring de 10 grader weekenden igennem, og det er forholdsvis lunt for årstiden.

- Den eneste lille ting, vi skal være opmærksomme på er, at nætterne kan byde på lokal tåge, siger vagtchefen.

Det lune og overvejende stabile vejr ser ud til at fortsætte ind i næste uge, lyder meldingen fra DMI.

Ved du noget? Så send os et tip