Behandlings-garanti forlænges

Patienter i Region Syddanmark vil frem til april fortsat få en behandlingsgaranti på en måned, selvom regeringen fra nytår forlænger garantien til to måneder.

Region Syddanmark beholder den nuværende behandlingsgaranti på én måned for at blive klar til en såkaldt differensieret behandlingsgaranti, der giver forskellig behandlingsgaranti i forhold til forskellige sygdomme.

- Den nye differentierede behandlingsgaranti er det første skridt mod regeringens nye udredningsgaranti. Da det kræver en del omstilling at indføre disse principper, har vi nu vedtaget at fortsætte med den nuværende model med en måneds garanti frem til 31. marts 2013. På den måde får de syddanske patienter tre måneder mere med maksimalt en måneds ventetid uanset sygdom, og regionen får tid til at forholde sig til, hvordan rammerne skal være for den nye behandlingsgaranti, siger formanden for Sundhedsudvalget, Poul-Erik Svendsen (S).

Den 1. september 2013 træder regeringens nye udredningsgaranti i kraft. Den betyder, at patienter ikke behøver forlade sygehuset, men samtidig bliver det op til Region Syddanmark selv at lægge linjen for, hvilke patienter, der skal behandles under betegnelsen: ikke-alvorlige lidelser.

- Personligt er jeg rigtig glad for, at vi på den måde kan tilbyde patienterne en differentieret ret til behandling. Modellen med differentierede rettigheder anvendte vi også i Region Syddanmark i forbindelse med lønkonflikten tilbage i 2008 og 2009. Og selvfølgelig vil patienterne fortsat have ret til almindelig eller udvidet frit sygehusvalg, hvis regionen ikke kan leve op til behandlingsgarantien, siger Poul Erik Svendsen.

Oversigt

    Oversigt