Behnke: Ærgerligt, hvis Odense tabes

Mens statsminister og formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, igen og igen fremhæver, at kommunalvalg ikke kan sammenlignes med valg til Folketinget, så er De Konservatives politiske ordfører, Tom Behnke, sikker på, at tingene hænger sammen.

- Der er ingen tvivl om, at en fremgang ved et kommunalvalg giver medvind. Også overfor kommentatorer, medier og journalister, der spåede, at vi ville få en vælgerlussing. Vi har stået det igennem og står til et bedre resultat end ved sidste valg. Vi kan, når vi vil, og vi ville denne gang og står til et flot valgresultat. Det giver positiv afsmitning til det kommende valg. Og det er til Folketinget, siger han.

Tom Behnke glæder sig over, at de første valgstedsmålinger fra DR samlet viser fremgang for De Konservative.

Over 11 procent står partiet til, og det er bedre end ved seneste kommunalvalg. De første målinger viser dog også, at De Konservative står til at miste borgmesterposten i Odense.

- Det er ærgerligt. Men traditionelt er de store byer mere røde end de mindre. Det, at De Konservative overhovedet fik den sidst, var noget af en kraftanstrengelse, som ingen havde forventet, siger han.

Men også her er det landspolitikken, der smitter af, mener han.
- Jeg tror, som det også har været nævnt, at der er gået landspolitik i det. Det har været toneangivende, at Socialistisk Folkeparti med Villy Søvndal i spidsen har kørt på Villy-effekten overalt, siger han med henvisning til, at SF står til fremgang.

/ritzau/

Oversigt

    Oversigt