Bekæmper ensomhed – men måske kommer folk kun for den billige mad

Det kan godt være, at gæsterne til fællesspisning kun er ude efter et billigt måltid mad på et fint hotel. Arrangementerne skal dog have bredde, fortæller projektleder.

Tusindvis af danskere føler sig ofte ensomme, men en ny kampagne med fællesspisning skal være med til at bekæmpe ensomheden med fællesskab – blandt andet ved en fællesspisning på Hotel Nyborg Strand med flere end 500 deltagere.

Selv om arrangementet er udsolgt, ved arrangørerne bag kampagnen ”Danmark spiser sammen” ikke, om det primært er ensomme, der dukker op, eller om det er folk, der er ude efter et billigt måltid mad. 

- Nej, det kan vi ikke være sikre på, og vi har også meget fokus på at skabe noget bredde i arrangementerne, fordi det er klart, at en kæmpestor fællesspisning appellerer måske ikke nødvendigvis til, hvis man føler sig meget ensom, men det kan være rigtig godt forebyggende og rigtig godt til at skabe nogle nye fællesskaber, siger Marie Asserhøj, der er projektleder i Folkebevægelsen mod ensomhed.

Forskellige typer arrangementer

Ifølge organisationen er rammerne om et godt måltid mad ideelle til at bekæmpe ensomhed, fordi mad og underholdning skaber et spontant fællesskab, som alle kan være en del af.

Marie Asserhøj erkender dog, at nogle ensomme ikke er til storslåede arrangementer med 500 deltagere, og derfor er der også forskellige typer arrangementer, så der forhåbentlig er noget for enhver smag.

- Der er alle forskellige typer arrangementer, så man kan også vælge noget, der er lidt mindre og noget, der måske passer til den alder, man har, forklarer Marie Asserhøj, der er sikker på, at Folkebevægelsen mod ensomhed nok skal få fat i de ensomme.

- Vi har en masse viden i vores organisationer til at få fat i denne målgruppe, siger hun.

Der er fællesspisninger i hele landet og flere steder på Fyn. Flere end 210.000 danskere føler sig ofte ensomme, og det håber Folkebevægelsen mod ensomhed at halvere inden udgangen af 2020. 

Se hele interviewet herunder: 

 

 

Oversigt

    Oversigt