Bekræftet: Eriksen skifter til Tottenham

Ajax og Tottenham er nået til enighed om salget af Christian Eriksen. Pris: 96 millioner kroner.

En af de største stjerner på det danske fodboldlandshold har fået ny arbejdsgiver.

Midtbanespilleren Christian Eriksen siger farvel til de trygge rammer i Ajax Amsterdam og skifter til Premier League-klubben Tottenham. Det bekræfter begge klubber.

Ajax oplyser på klubbens hjemmeside, at de to klubber er blevet enige om Eriksens klubskifte til en pris, der maksimalt bliver 13,5 millioner euro, svarende til 96 millioner danske kroner. Skiftet har været rygtet undervejs i dagevis.

21-årige Christian Eriksen havde kontraktudløb med Ajax i sommeren 2014, men forlader Holland knap et år før tid. Tottenham har allerede lagt et billede af den danske midtbanestjerne med klubbens spilletrøje op på sin hjemmeside

- Alle har fulgt Tottenhams udvikling, og det er noget, jeg gerne vil være en del af, siger Christian Eriksen ifølge Tottenhams officielle twitter-kanal.

Især de seneste par somre er Christian Eriksen blevet rygtet væk fra de hollandske mestre og kædet sammen med nogle af Europas største klubber.

Valget faldt altså på Tottenham, som har fået en god åbning på sæsonen med to sejre i to Premier League-kampe.

Christian Eriksen skiftede fra OB til Ajax i oktober 2008, hvor han først optrådte for klubbens ungdomshold.

Men den kreative midtbanespiller rykkede hurtigt op i hierarkiet hos det hollandske storhold, og i begyndelsen af 2010 blev han sendt op på førsteholdet. Her etablerede han sig som en af de største stjerner på holdet.

Danskeren har været med til at vinde tre hollandske mesterskaber med Ajax, og han har også ført klubben frem til en national pokaltitel.

Trods sin unge alder er Christian Eriksen allerede noteret for 37 A-landskampe. Han deltog både ved VM-slutrunden i 2010 samt ved EM-slutrunden sidste år.

Med købet af danskeren har Tottenham alene fredag hentet tre nye spillere.

Tidligere på dagen præsenterede klubben den rumænske forsvarsspiller Vlad Chiriches, der skifter fra Steaua Bukarest, og den argentinske angriber Erik Lamela, der senest spillede i Roma.

Oversigt

    Oversigt