Bekymrede forældre vil sikre lektiehjælp

Forældre er ivrige efter at sikre undervisning til deres børn, hvis folkeskolelærerne bliver lockoutet. Det oplever et firma, der leverer lektiehjælp til elever.

Selvom folkeskolelærerne ikke kan undervise, skal børnene ikke slippe for undervisning. Sådan har mange forældre det.

Hos virksomheden Elev i Centrum får de mange henvendelser fra bekymrede forældre, der søger hjælp til deres børn.

- Vi har forældre, som vil have flere timer hos os. Men vi har også henvendelser fra forældre, som - hvis lockouten bliver - vil have et forløb hos os, fortæller Sune Lohmann, der er medstifter af Elev i Centrum.

For et år siden stiftede Sune Lohmann virksomheden sammen med en anden lærerstuderende. De formidler lektiehjælp til skoleelever, og med udsigten til lærer-lockout har virksomheden udvidet sit underviserkorps. De har nu 40 undervisere, som alle er studerende.

Det er især forældre til skoleelever, der skal afslutte 9. klasse, som er bekymrede.

- Typisk er det forældre, som gerne vil sikre fagligheden. Det er forældre som ringer og siger, at de gerne vil have bygget noget faglighed på, fordi eksamenen står for døren, siger Sune Lohmann.

Selvom forældrenes henvendelser er på baggrund af en faglig konflikt, mener virksomheden ikke, at de påtager sig konfliktramt arbejde.

- Jeg tænker, det ikke har nogen indflydelse i og med, at vi typisk underviser eftermiddag og aftener. På den måde kan jeg ikke se, at det har nogen indflydelse, siger Sune Lohmann.

Oversigt

    Oversigt