I det fynske folks tjeneste

Bekymring før demonstration fredag

En bus og mellem 15 og 20 personbiler fyldt med unge palæstinensere forlod i går middag Odense, for at slutte sig til demonstrationen i København. Én ung mand fra Fyn er blandt de anholdte. Fredag er der demonstration i Odense.

Odenseanere aktive i urolighederne i hovedstaden

En bus og mellem 15 og 20 personbiler fyldt med unge palæstinensere forlod i går middag Odense for at slutte sig til demonstrationen i Odense. Én ung mand fra Fyn er blandt de anholdte. Fredag er der demonstration i Odense.

Demonstrationen i København udartede sig til hærværk og gadekampe gennem flere timer i det centrale København. Omkring 300 unge indvandrere dragede hærgende rundt og smadrede forretninger og biler. Det er svært at afgøre odenseanernes rolle i urolighederne, men det ligger fast, at der var masser af unge fra Vollsmose i hovedstaden, og at mindst en med bopæl på Fyn er blandt de 48 anholdte. Den 33-årige fynbo er løsladt igen.

I morgen fredag er der bebudet en demonstration på Flakhaven i Odense mod Israels optræden på Vestbredden og i Gaza. Bag demonstrationen står en forening, der kalder sig "Den palæstinensiske befolkningsgruppe". En lignende demonstration blev afviklet fredeligt i Odense tirsdag, men efter gårsdagens uroligheder i hovedstaden, frygter Odense Politi for demonstrationen i morgen.

"Vi undersøger i øjeblikket, om det er nødvendigt at indkalde ekstramandskab til fredag", siger Poul Erik Møller, chefpolitiinspektør, Odense Politi.

PLOs repræsentation i København har taget skarpt afstand fra urolighederne i går.

Læs mere om urolighederne i Mellemøsten hos TV2-NYHEDERNE

Læs artiklen VREDE PALÆSTINENSERE SAMLET PÅ FLAKHAVEN

Se reportage på TV 2/FYN torsdag kl. 19.30

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.