Bekymring før demonstration fredag

En bus og mellem 15 og 20 personbiler fyldt med unge palæstinensere forlod i går middag Odense, for at slutte sig til demonstrationen i København. Én ung mand fra Fyn er blandt de anholdte. Fredag er der demonstration i Odense.

Odenseanere aktive i urolighederne i hovedstaden

En bus og mellem 15 og 20 personbiler fyldt med unge palæstinensere forlod i går middag Odense for at slutte sig til demonstrationen i Odense. Én ung mand fra Fyn er blandt de anholdte. Fredag er der demonstration i Odense.

Demonstrationen i København udartede sig til hærværk og gadekampe gennem flere timer i det centrale København. Omkring 300 unge indvandrere dragede hærgende rundt og smadrede forretninger og biler. Det er svært at afgøre odenseanernes rolle i urolighederne, men det ligger fast, at der var masser af unge fra Vollsmose i hovedstaden, og at mindst en med bopæl på Fyn er blandt de 48 anholdte. Den 33-årige fynbo er løsladt igen.

I morgen fredag er der bebudet en demonstration på Flakhaven i Odense mod Israels optræden på Vestbredden og i Gaza. Bag demonstrationen står en forening, der kalder sig "Den palæstinensiske befolkningsgruppe". En lignende demonstration blev afviklet fredeligt i Odense tirsdag, men efter gårsdagens uroligheder i hovedstaden, frygter Odense Politi for demonstrationen i morgen.

"Vi undersøger i øjeblikket, om det er nødvendigt at indkalde ekstramandskab til fredag", siger Poul Erik Møller, chefpolitiinspektør, Odense Politi.

PLOs repræsentation i København har taget skarpt afstand fra urolighederne i går.

Læs mere om urolighederne i Mellemøsten hos TV2-NYHEDERNE

Læs artiklen VREDE PALÆSTINENSERE SAMLET PÅ FLAKHAVEN

Se reportage på TV 2/FYN torsdag kl. 19.30

Oversigt

    Oversigt