Bekymring i Nyborg: Vil de ødelægge Nyborg Slot

Nyborg Slot står foran en omfattende restaurering og et helt nyt byggeri. Men det har kostet museumsfolkene mange overvejelser og flere af byens borgere frygter, at det vil ødelægge slottet og dets omgivelser.

I projektet indgår blandt andet bygning af en helt ny fløj på 2000 kvadratmeter, hvor der skal holdes koncerter og udstillinger, og den gamle borgruin skal restaurereres.

Det mener folkene på Østfyns Museer er nødvendigt for at kunne fortælle slottets unikke historie som et af landets mest betydningsfulde monumenter.

-Det der var i Nyborg, var en bunke mursten, som nogen har gjort noget ved på et tidspunkt, som slet ikke fortæller den historie, der lå her og som er så vigtig at fortælle, siger afdelingsleder på Nyborg Slot, Janus Møller Jensen og tilføjer:

- Jeg tror vi bevarer monumentet for fremtiden ved at gøre noget ved det.

Man har et ansvar for, hvad det bliver for et nyt slot, et nyt centrum og en ny historie der kommer til i Nyborg. Det tænker man meget over

Det har dog kostet grundige overvejelser, blandt andet hos museumsdirektør, Erland Porsmose:

- Man har et ansvar for, hvad det bliver for et nyt slot, et nyt centrum og en ny historie der kommer til i Nyborg. Det tænker man meget over, siger han.

Men planerne har mødt kritik. 

På museets Facebook-side har borgere blandt andet skrevet:

- Det vil ødelægge så meget af slottets og områdets charme,hvis de vil bygge det som det er vist.....
Håber VIRKELIG at de vil følge og forblive tro til den oprindelige borg.....!!!

PINLIGT.......!! Godt det er 1. April i dag

Og:

- PINLIGT.......!! Godt det er 1. April i dag..

Det handler om at fortælle historien og gøre den levende og nærværende

Det forstår Janus Møller Jensen ikke:

- Det handler om at fortælle historien og gøre den levende og nærværende. Hvis den bare får lov at ligge i en skuffe, hvad er dens betydning så? 

Ombygningen af slottet koster 276 millioner, hvor Realdania og AP Møller fonden støtter med det meste - men også Nyborg Kommune lægger penge på bordet - 35 millioner kroner.

 

Oversigt

    Oversigt