- Almindeligt motionsløb keder mig

En gnavende benprotese har forhindret Martin Jensen i at nå målet om 10 kilometer i løbeskoene i 2016. Alligevel vil han gennemføre en halv ironman i 2017 og en maraton i 2018.

- Jeg har lige tilmeldt mig en triatlon, hvor jeg skal løbe ti kilometer til sommer. Mit mål er at gennemføre en halv ironman i 2017, men det hele handler om løbebenet, fortæller Martin Jensen.

Da Martin Jensen var 17 år gammel amputerede lægerne hans venstre ben lige under knæet efter en knallertulykke. Alligevel dyrker den 37-årige munkeboer triatlon, og i 2016 gennemførte han sit første løb med forkortede distancer.

Næste mål var at nå 10 kilometer med løbeskoene på i 2016. 

Selvom kalenderbladet er skiftet ud, har Martin Jensen endnu ikke kunne være i løbeskoene i mere end fem kilometer, før protesen er begyndt at gnave sig ind i benet. Det forhindrer dog ikke triatleten i at sætte sig mål, der for de fleste med selv to ben vil være uoverkommelige udfordringer.

- Jeg har nogle udfordringer med løbeprotesen ligeså snart, jeg kommer ud på de lange distancer, så vi (Martin Jensen og hans bandagist, red.) har lavet en del justeringer omkring måden, protesen sidder fast på benstumpen, forklarer Martin Jensen. 

Han har bedre kondition end de fleste tobenede, og almindelig motionsløb keder Martin Jensen.

- Hvis jeg bare skal ud at løbe konditionsløb, ville jeg ikke komme op fra sofaen, siger Martin Jensen. 

I 2018 vil munkeboen gennemføre et maraton, og for at holde sig i gang mellem dette års halve ironman og næste års maraton, deltager Martin Jensen i det, han selv kalder småløb - for eksempel et 100 kilometer langt cykelløb til foråret.

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt