Bendixen deltog i MELD-betalt medietræning: Jeg er rystet

DF's fynske folketingsmedlem Pernille Bendixen fik i 2014 medietræning betalt af EU-støttekroner

Dansk Folkeparti er endt i et regulært stormvejr, efter at DR og Ekstra Bladet har afsløret, at EU-støttekroner er blevet brugt til en lang partipolitiske aktiviteter.

Nu viser det sig, at fynskvalgte Pernille Bendixen  i december 2014 deltog i et medietræningskursus betalt af MELD-midler. Prisen for kurset løb op i knap 88.000 kr. Et beløb som Dank Folkeparti nu betaler tilbage.

- Jeg er dybt forarget, og jeg føler mig kuppet. Hvis man skal have så lemfældig omgang med offentlige midler, så ville jeg have vidst det, så jeg kunne have sagt nej til arrangementet, siger Pernille Bendixen til TV 2/Fyn.

På kurset deltog mellem 12 og 15 medlemmer af Dansk Folkeparti. Alle kandidater Folketingsvalget i 2015.

- Det var medietræning i forhold til at lære at håndtere journalister og pressen, og hvordan det er at være foran et kamera. Det var for folketingskandidater, som så havde fået tilbuddet om at deltage det her arrangement, siger Pernille Bendixen. 

 - Det var Morten Messerschmidt, der stod for det i samarbejde med et firma, som lavede optagelserne hvor vi prøvede at stå foran kameraet og bagved kameraet og lege journalister og fotografer.

Ifølge Pernille Bendixen fik deltagerne ikke at vide, hvem der betalte arrangementet.

- Der stod, at det var et personligt tilbud, dermed forstået at det var fra Morten (Messerschmidt, red.). Og det var også ham, der var med på sidelinjen. Men der blev ikke nævnt med ét ord, hvem der betalte arragemenget. Jeg troede, at det var betalt af Dansk Folkeparti.

Pernille Bendixen mener ikke, at hun kunne have gjort noget anderledes tilbage i 2014.  

- Jeg føler, at vi, der deltog, er blevet snydt. Jeg havde ikke overhovedet overvejet, at Meld kunne have betalt det arrangement. Jeg er dybt rystet og forarget over det. Jeg er vred, og det får de også at vide i ledelsen af partiet, når jeg får mulighed for det, siger Pernille Bendixen.

Se hele listen over de arrangementer og udgifter, som Dansk Folkeparti nu vil betale tilbage hér.

 

Oversigt

    Oversigt