Bendixen: Svinekød på menuen i Odenses daginstitutioner

Pernille Bendixen, børneordfører for Dansk Folkeparti og medlem af Odense Byråd, vil fremstille forslag om, at Odense skal gøre ligesom Randers Kommune

Kommuner bør som i Randers stille krav om svinekød, siger DF, som er på vej med lignende forslag i Odense.

Det er godt gået, at Dansk Folkeparti i Randers har fået gjort svinekød obligatorisk på menuerne i kommunens daginstitutioner.

Sådan lyder reaktionen fra Dansk Folkepartis integrations- og udlændingeordfører Martin Henriksen, der sender et skulderklap til partifællerne i Randers.

- Jeg synes, det er rigtig godt, at vores lokale tillidsfolk har sat det på dagsordenen. Det er helt oplagt, at når der har været problemer med, at man nogle steder har besluttet, at bestemte dele af dansk madkultur ikke er velkommen, så sender Dansk Folkeparti det signal, at sådan bør det ikke være. Det er helt rimeligt, siger Martin Henriksen til Ritzau.

Han mener, at forslaget om at gøre svinekød obligatorisk er en hjælpende hånd til daginstitutionernes bestyrelse, så de ikke behøver tage slagsmålet med ikke-svinekødsspisende forældre lokalt.

- Min generelle opfattelse er, at der er institutioner, der på grund af islamiske regler og misforstået hensyn fjerner forskellige ting, i det her tilfælde svinekød.

- Og indretter sig på bestemte måder, fordi man er bekymret for, hvordan nogle med muslimsk baggrund vil reagere, eller fordi nogle danskere overdriver de hensyn, de mener, man skal tage, siger Martin Henriksen.

Han ser gerne, at DF's byrødder kopierer forslaget fra Randers, hvis de også oplever problemer med institutioner, der ikke tør servere svinekød.

Og noget tyder på, at eksemplet fra Randers er på vej til at blive fulgt op.

Dansk Folkepartis børneordfører, Pernille Bendixen, der også er medlem af byrådet i Odense, siger, at hun nu vil tage initiativ til at stille et lignende forslag.

Oversigt

    Oversigt