I det fynske folks tjeneste

Bendt Bendtsen beskyldes for misbrug af ministerbil

Forvaltningsekspert kalder økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsens brug af ministerbil til private formål for graverende misbrug.

Bendt Bendtsen (C) er ked af, at fynboerne ikke så meget til ham under valgkampen.

Økonomi- og erhvervsminister, vicestatsminister Bendt Bendtsen har i betydeligt omfang misbrugt ministerbilen og sine ministerchauffører til at køre for sig i forbindelse med private ferier, middage og fester og andre private formål som for eksempel bryllup.
 
Det fastslår eksperter i forvaltningsret over for Morgenavisen Jyllands-Posten efter at være forelagt en lang stribe eksempler på den konservative partileder og ministers brug af ministerbilen.

Ifølge et cirkulære fra Finansministeriet fra 2003 må ministerbilerne ikke bruges til formål, der er tjenesten uvedkommende.

- Der er tale om graverende eksempler på overtrædelse af reglerne om brug af ministerbiler. Bendt Bendtsen kan ikke være i tvivl om, at der er tale om misbrug af ministerbilen, siger Jørgen Albæk Jensen, lektor i forvaltningsret ved Aarhus Universitet.

Bendt Bendtsen: ude af proportioner

Bendt Bendtsen afviser at have misbrugt bilen.

Han erkender at have brugt bilen som beskrevet i de eksempler, der er fremkommet. Men han mener, de alle falder indenfor reglerne for brug af ministerbiler, og at de derfor er helt ude af proportioner.

- Som minister i snart syv år har jeg været inviteret til mere end 1.300 arrangementer: politiske møder, erhvervsmiddage, besøg på virksomheder, skoler og institutioner, erhvervsjagter, kultur, fodbold og golfarrangementer. Jeg bliver inviteret som minister - ikke som privatperson.

- Ministerbilen er et rullende kontor med internet, tv og telefoner. Her læser jeg sager, underskriver dokumenter og fører fortrolige telefonsamtaler på vej til og fra møder og arrangementer - herunder også til lufthavnen, siger Bendt Bendtsen.

Økonomi- og Erhvervsministeriet gør i øvrigt opmærksom på, at den chauffør, der er fremkommet med beskyldninger i sin tid blev afskediget på grund af samarbejdsvanskeligheder.