I det fynske folks tjeneste

Bendt Bendtsen: Lad være med at kloge jer

Hold op med at "kloge" jer. Sådan lyder opfordringen fra den tidligere leder af De Konservative, Bendt Bendtsen, til de lokalpolitikere, som i den seneste tid har kritiseret partitoppen.

01:54

Bendt Bendtsens mener, at de lokale politikere skal lade være med at "kloge sig".

1 af 2

I et interview med TV 2/FYN opfordrer Bendt Bendtsen til sammenhold i partiet.

Det sker, efter at flere aviser i de seneste dage har berettet om intern uenighed i den konservative partitop, og efter at en række lokalformænd i weekenden forlangte, at Lene Espersen går af som leder. Fredag fortæller en række fynske politikere samtidig til TV 2/FYN, at de frygter, at en ny fløjkrig er under opsejling.

Men Bendt Bendtsen, der nu sidder i Europa-Parlamentet, synes ikke, at kritikken fra de lokale politikere er rimelig.
- De skal lade være med at kloge sig. Ind i mellem hører jeg nogle ting, som jeg er nødt til at ryste på hovedet af. Lad nu være med alt det brok og tag så og bak op og gi' noget sammenhold. Det er det, der skaber nogle resultater, siger han til TV 2/FYN.

Bendt Bendtsen afviser ikke, at der uenighed i partiet.
- Det kan godt være, at der er nogle interne uenigheder. Det er der i alle partier ind i mellem, men pressen er med til at blæse det her op til et kæmpe problem, forklarer han.

Han fortæller samtidig, at det var en fejl, at Lene Espersen tog på ferie til Mallorca frem for at tage til et møde med den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton.
- Det er klart, at partiet er hængt ud i øjeblikket. Lene er ikke mødt op til et møde, og det er en fejl, det har hun undskyldt. Det hjælper ikke noget, om hun så står på hovedet. Pressen jagter hende i øjeblikket, det må hun lære at leve med. Det tror jeg, at alle partiledere inklusiv jeg selv har prøvet, siger han til TV 2/FYN.

Partiet bliver svækket af den negative opmærksomhed, mener Bendt Bendtsen.
- Det er klart, at når man hænger en partileder ud på den her måde, behøver man ikke at være atomfysiker for at finde ud af, at det går udover meningsmålingerne, siger han.