Bendt Bendtsen støvsuger stemmer på hjemegnen

De Konservative med Bendt Bendtsen i spidsen blev større end Venstre på Fyn.

Kandidaternes lokale tilknytning har haft stor betydning for vælgernes kryds ved søndagens valg til Europaparlamentet

På Fyn er det De Konservative, som står langt stærkere end på landsplan, hvilket uden tvivl kan tilskrives spidskandidaten og fynboen Bendt Bendtsen.

Hvis det kun var stemmerne på Fyn, der talte, så havde De Konservative med 16,4 procent af stemmerne sikret sig to mandater, mens landsresultatet lød på 9,2 procent og et mandat.

De Konservative får samtidig langt flere fynske stemmer end Venstre, der må nøjes med opbakning fra 12,6 procent af stemmerne i Fyns Storkreds.

Hvis man kigger helt lokalt på det afstemningssted, hvor Bendt Bendtsen selv afgav sin stemme søndag formiddag, ser det endnu bedre ud.

De Konservative fik næsten hver fjerde (23,9 procent) af de i alt 1841 stemmer, der blev afgivet på Spurvelundskolen i Næsbyhoved-Broby på Fyn. Heraf har 413 vælgere stemt direkte på Bendt Bendtsen.

Det er dog ikke alle kandidater ved EU-valget, der formåede at omsætte den lokale forankring til en valgsucces.

Venstres spidskandidat, Ulla Tørnæs, må således indkassere en tilbagegang i hjembyen Holstebro, der er endnu større end Venstres valgskuffelse på landsplan.

Venstre går fem procentpoint tilbage i Holstebro, mens Venstre på landsplan går 3,5 procentpoint tilbage til 16,7 procent af stemmerne.

Oversigt

    Oversigt