Bendtner og ung fynbo fik trofæ i norsk debut

Fynske Jacob Rasmussen spillede hele kampen, mens Nicklas Bendter kom ind til sidst, da Rosenborg vandt sæsonens første trofæ i norsk fodbold.

Jacob Rasmussen har fra Næsby har via ophold i Schalke 04 og FC St. Pauli i Tyskland høstet international erfaring. Nu er han fast mand i Rosenborg i Norge, der onsdag aften sikrede sig sejren i Super-Cup'en mod Bergen.

Den blot 19-årige fynske forsvarsspiller startede inde i sin norske debutkamp og spillede hele kampen, der med en 2-0-sejr gav Rosenborg årets første trofæ.

Den tidligere danske landsholdsspiller Nicklas Bendtner, der netop er skiftet fra engelske Nottingham Forest til Rosenborg og norsk fodbold, fik en halv time på banen og lavede en fin assist til 2-0-målet, der i øvrigt blev scoret af den tidligere OB-spiller Tore Reginiussen.

61 minutter og 40 sekunder. Så lang tid var der afviklet af onsdagens Mesterfinale i Norge, da Rosenborg kunne give officiel debut til angriberen Nicklas Bendtner.

Den danske angriber, der har fået enorm opmærksomhed i Norge efter sit skifte til norsk fodbold, kunne endda fejre en triumf og et oplæg til mål i sin første kamp for klubben.

I opgøret mellem den forsvarende mester og sidste års nummer to, Brann, vandt Rosenborg nemlig 2-0.

Bendtner lagde smart op til det andet mål i kampens sidste tillægsminut.

Mesterklubben havde anfører Mike Jensen og Jacob Rasmussen som danske islæt i startopstillingen, mens Bendtner altså fik godt en halv time på banen.

Den tidligere landsholdsspiller gjorde ikke det store væsen af sig, inden han i det 94. minut smart fandt Tore Reginiussen, der satte tingene på plads.

Første halvleg havde været en åben slagudveksling dog med Rosenborg mest i teten, hvilket gav afkast på måltavlen efter 32 minutter.

Mellem venner og fjender trak Milan Jevtovic ind i straffesparksfeltet, hvor hans skud snittede en forsvarer og snød Branns målmand, Piotr Leciejewski, så stillingen var 1-0.

Rosenborg spillede ikke nogen stor kamp, men Brann formåede ikke for alvor at presse favoritten. I stedet for et sidste Brann-pres, cementerede Rosenborg sejren.

Ligaen begynder i denne weekend. Rosenborg lægger ud hjemme mod Odd på søndag.