I det fynske folks tjeneste

Bendtsen alene om gratis jagt- og golfture

Bendt Bendtsen næsten alene om jagt- og golfture.

Det er ikke kutyme, at ministre deltager i betalte jagt- og golfture for at møde organisationsfolk og forretningsforbindelser. Således som den tidligere konservative økonomiminister Bendt Bendtsen gjorde det i 33 tilfælde.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten er det den konklusion, som det socialdemokratiske folketingsmedlem Benny Engelbrecht drager, efter at han har stillet spørgsmålet til 10 af regeringens nuværende ministre.

Ni af dem svarer, at de ikke deltager i den type rejser.

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K), transportminister Lars Barfoed (K), undervisningsminister Bertel Haarder (V), finansminister Lars Løkke Rasmussen (V), beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V), videnskabsminister Helge Sander (V), skatteminister Kristian Jensen (V), miljøminister Troels Lund Poulsen (V) og justitsminister Brian Mikkelsen svarer alle, at de aldrig i deres ministertid har deltaget i den slags arrangementer.

Forsvarsminister Søren Gade (V) lover at vende tilbage, når ministeriet er færdig med at gennemgå hans kalender. Han har tidligere oplyst, at han fik betalt en jagt i Estland, men påpegede samtidig, at han selv betalte flybiletten til det baltiske land.

Med Shell til Formel 1-løb

Benny Engelbrechts forespørgsel gjaldt dog kun golf- og jagtrejser.

I sidste uge erkendte beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, at han i 2004 sammen med partifællen Søren Pind deltog i en rejse til et Formel 1-løb i Belgien, som benzinselskabet Shell forærede dem.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.