Bendtsen beklager drabsspøg

Tidligere konservativ partiformand forarger med vittighed om attentat på S-ministre. - Jeg beklager, hvis jeg har trådt nogle over tæerne, siger han nu.

Den tidligere konservative vicestatsminister Bendt Bendtsen beklager nu, at han har spøgt med, at han i sin tid forlod jobbet som bodyguard i politiet, fordi han ikke ville beskytte socialdemokratiske ministre mod et angreb.

- Det er sagt i en soldaterforening med et glimt i øjet og ironi. Men jeg beklager selvfølgelig, hvis jeg har trådt nogen over tæerne, siger Bendt Bendtsen til Ritzau.

Bendt Bendtsen fortalte den 28. oktober 2008, da han holdt foredrag for garderforeningen i København - en forening for tidligere soldater i livgarden - at han i 90'erne forlod sit job som bodyguard i politiet med den begrundelse, at han ikke "ønskede ikke at stå i vejen for en kugle," der skulle ramme Socialdemokraternes tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Bendt Bendtsens udtalelser er gengivet i garderforeningens blad. I artiklen hedder det blandt andet:

"Sideløbende med arbejdet hos kriminalpolitiet var BB (Bendt Bendtsen, red.) også i 8 år bodyguard for kongefamilien og diverse ministre. En tjeneste, der dog stoppede med regeringsskiftet, hvor Poul Nyrup blev statsminister. Som BB udtrykte det: Jeg ønskede ikke at stå i vejen for en kugle, der var beregnet for en socialdemokrat."

Bendt Bendtsens udtalelser modtages med undren og kritik af Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti. Poul Nyrup Rasmussens kortfattede kommentar lyder:

- Det må stå helt for Bendt Bendtsen egen regning.

Referatet i bladet er skrevet af Garderforeningens sekretær. Men foreningens formand, Henning Lind Jans, bekræfter, at Bendt Bendtsens ord faldt som refereret.

- Men det blev sagt som en vittighed. Og jeg synes nu ikke, at den var speciel grov. Jeg har indtryk af, at de har en speciel tone inde i Folketinget blandt politikerne, siger Henning Lind Jans.

Oversigt

    Oversigt