I det fynske folks tjeneste

Bendtsen tabte i egen kreds - SF vandt størst i Vollsmose

Fremgang og tilbagegang for de ni partier svingede på Fyn. Bendt Bendtsen fik en valglussisng i sin egen kreds, Venstre tabte mest på Sydfyn, mens SF fik massiv fremgang i Vollsmose.

På Fyn fik SF en samlet fremgang på 7,9 procent mod 7,0 på landsplan. Men med en fremgang på 11,4 procent i Odense Øst valgkredsen - der blandt andet omfatter Vollsmose - er noget nær den største fremgang for SF på landsplan. Generelt gik partiet mest frem i Odense og mindre på landet.

Lussing til Britta

Venstre kan notere en mindre fynsk tilbagegang på 1,8 procent mod 2,7 procent på landsplan. I Odense klarede regeringspartiet sig hæderligt, men i Assens, Svendborg og Faaborg gik partiet mere end to procent tilbage. Størst var tilbagegangen i Assens, hvor partiets kandidat Britta Schall Holberg må notere en tilbagegang 2,6 procent.

Stort tab til Jesper Kinch-Jensen

Hos Socialdemokraterne var tilbagegangen på Fyn større end på landsplan, og det skyldes især at partiet mistede hele 4,2 procent af stemmerne i Odense Øst, hvor Jesper Kinch-Jensen er opstillet. I Odense Vest, hvor Peter Rahbæk Juel opstillede var tilbagegangen på tre procent, mens Niels Sindal i Nyborg må konstatere et tab på 2,7 procent. Disse stemmetab betyder at Socialdemokraterne gik 2 procent tilbage på hele Fyn mod 0,3 procent på landsplan.

Den socialdemokratiske tilbagegang kan hænge sammen med at stemmeslugeren Lotte Bundsgaard ikke stillede op dennegang. Hun høstede mange stemmer i blandt andet Odense og Nordfyn, som er nogen af de kredse hvor partiet har tabt mest på Fyn.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.