Bendtsen tabte i egen kreds - SF vandt størst i Vollsmose

Fremgang og tilbagegang for de ni partier svingede på Fyn. Bendt Bendtsen fik en valglussisng i sin egen kreds, Venstre tabte mest på Sydfyn, mens SF fik massiv fremgang i Vollsmose.

På Fyn fik SF en samlet fremgang på 7,9 procent mod 7,0 på landsplan. Men med en fremgang på 11,4 procent i Odense Øst valgkredsen - der blandt andet omfatter Vollsmose - er noget nær den største fremgang for SF på landsplan. Generelt gik partiet mest frem i Odense og mindre på landet.

Lussing til Britta

Venstre kan notere en mindre fynsk tilbagegang på 1,8 procent mod 2,7 procent på landsplan. I Odense klarede regeringspartiet sig hæderligt, men i Assens, Svendborg og Faaborg gik partiet mere end to procent tilbage. Størst var tilbagegangen i Assens, hvor partiets kandidat Britta Schall Holberg må notere en tilbagegang 2,6 procent.

Stort tab til Jesper Kinch-Jensen

Hos Socialdemokraterne var tilbagegangen på Fyn større end på landsplan, og det skyldes især at partiet mistede hele 4,2 procent af stemmerne i Odense Øst, hvor Jesper Kinch-Jensen er opstillet. I Odense Vest, hvor Peter Rahbæk Juel opstillede var tilbagegangen på tre procent, mens Niels Sindal i Nyborg må konstatere et tab på 2,7 procent. Disse stemmetab betyder at Socialdemokraterne gik 2 procent tilbage på hele Fyn mod 0,3 procent på landsplan.

Den socialdemokratiske tilbagegang kan hænge sammen med at stemmeslugeren Lotte Bundsgaard ikke stillede op dennegang. Hun høstede mange stemmer i blandt andet Odense og Nordfyn, som er nogen af de kredse hvor partiet har tabt mest på Fyn.

Oversigt

    Oversigt