Bendtsen vil have redegørelse om lods

At en lods undlod at melde den nu sunkne olietanker \"Prestige\" til myndighederne får nu konsekvenser. Erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) vil have sagen opklaret og har bedt Farvandsvæsenet om en redegørelse.

-

/ritzau/
At en lods fra Fyn undlod at melde den nu sunkne olietanker \"Prestige\" til myndighederne får nu konsekvenser. Erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) vil have sagen opklaret og har bedt Farvandsvæsenet om en redegørelse. Det oplyser Bendt Bendtsen til Ritzau.

\"Det er ærgerligt, at man ikke får skibets dårlige tilstand indberettet til Søfartsstyrelsen. Det betyder, at vi ikke kan advare andre lande om det. Jeg har bedt om at få en redegørelse, og samtidig vil der blive taget tiltag til, at Søfartsstyrelsen og Farvandsvæsenet drøfter med lodserne, hvordan vi fremover håndterer sådan nogle sager\", siger erhvervsministeren.

Olietankeren \"Prestige\" sank tirsdag med 70.000 ton olie ud for Galiciens kyst i Spanien - men forinden havde det været gennem dansk farvand med en dansk lods om bord.

Oversigt

    Oversigt