Bent Nyegaard fylder rundt

Det fynske håndbold-ikon, Bent Nyegaard, kendt både som træner og håndboldkommentator i TV, fylder 60 år sammen med kvindelandsholdet i Brasilien.

Det er vel et af dansk håndbolds mest berømte overskæg, der sidder på tirsdagens 60-års fødselar Bent Nyegaard.

Fynboen har lige siden sin tiltræden som ekspertkommentator på TV2 i 2001 båret den karakteristiske hvide stribe ansigtshår, som han er blevet lige så kendt for som sine skarpe holdninger til aktuelle håndboldemner.

Og han er ikke kun på skærmen ved de store slutrunder som det kvinde-VM, der lige nu er i gang i Brasilien, men også i de ugentlige transmissioner fra de hjemlige ligaer.

Fra lærer til træner og TV

Nyegaard er egentlig uddannet lærer, men fik siden job hos Fyens Stiftstidende og blev senere også sportsredaktør på Fyns Amts Avis.

Da han stoppede sin aktive håndboldkarriere, kastede han sig over
trænergeringen.

Han stod igennem mange år i spidsen for enten GOG's damer eller herrer og har fire danmarksmesterskaber på samvittigheden.

Siden 2007 har han imidlertid helliget sig tv-gerningen på fuld tid, men har også fungeret som konsulent og rådgiver for både Team Tvis Holstebro, Bjerringbro-Silkeborg og nu FCM Håndbold.

Den runde dag bliver i første omgang fejret i Brasilien, hvor en af gratulanterne helt sikkert bliver kvindelandsholdets træner, Jan Pytlick, der selv er blevet trænet af Nyegaard i sin tid som aktiv GOG'er.

Oversigt

    Oversigt