I det fynske folks tjeneste

Beredskab opruster på grund af stormvarsel

Ekstra vagthold sættes ind på Beredskabsstyrelsens centre i hele landet. Også frivillige står parat.

Ekstra vagthold sættes ind på Beredskabsstyrelsens centre i hele landet. Også frivillige står parat.

Beredskabsstyrelsen har øget sit beredskab på grund af mandagens storm. Ekstra 65 mand er sat ind, og der er ekstra vagthold på alle styrelsens centre. Desuden står frivillige parat til at blive sat ind.

Det oplyser Beredskabsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Beredskabsstyrelsens mandskab og materiel kan eksempelvis sættes ind ved oversvømmelser, eller hvis væltede træer skal fjernes.

De ekstra vagthold skal forstærke det normale beredskab. Der er indkaldt 14 mand ekstra på hvert af styrelsens beredskabscentre i Jylland og på Sjælland, samt ni ekstra mand på centret på Bornholm.

Øvrigt personel er på tilkaldevagt på hvert center, ligesom frivillige bliver bedt om at holde sig klar til at komme på vagt.

Stormen og trafikuheld har nu lukket Storebæltsbroen, den nye Lillebæltsbro samt Alssundbroen, og op mod 100 personer er blevet evakueret fra en boreplatform i Nordsøen. Desuden bør man undlade at køre over Langelandsbroen.

I Esbjerg advarer politiet mod højvande på op til tre meter.

Beredskabsstyrelsen advarer imod løsrevne tagsten og grene. Væltede træer kan spærre trafikken, advarer styrelsen, der opfordrer folk til at lytte, hvis politiet fraråder unødig kørsel.

Desuden opfordres befolkningen til at sørge for, at computere og mobiltelefoner er opladet. Desuden er det godt at have lommelygte eller stearinlys klar, hvis strømmen skulle gå.

Ved du noget? Så send os et tip