Berit drømmer om en gårdcafe, men loven siger nej

En mere oplagt placering kan man næppe finde, men Berit Jensen kan ikke få lov til at udnytte sine gamle landbrugsbygninger.

Naturskønt på Fynshovedvej ligger en gammel bindingsværksgård i Nordskov kun hundrede meter fra vandet. Her drømmer Berit Jensen om at åbne en cafe og gårdbutik med blandt andet kød af egen produktion, men lovgivningen siger nej, selvom kommunen bakker op om projektet. Problemet er, at Berit Jensens landbrugsbygninger ligger inden for Strandbeskyttelseslinjen. 

Planloven behandles torsdag i Folketinget, men ifølge Berit Jensen lægger den nye lovtekst ikke op til, at man skal kunne drive en butik som deres. 

Ildsjæle og nicheproduktioner
- Jeg tænker, der skal ændres i noget af lovteksten, Så ildsjæle og folk med mod på små erhverv og nicheproduktioner kan få mulighed for at lave sådan noget her, siger Berit Jensen.

Hun mener ikke, at de vil gøre nogen som helst skade på naturen ved at åbne deres cafe. Tværtimod mener hun, at de vil være med til at bevare noget dansk kulturarv ved at få liv i den gamle bindingsværksejendom.

- Det er de rammer, der har været her hele tiden. Fordi der stopper nogle biler her ude på vejen ind imellem, og de kommer ind og får en kop kaffe eller køber nogle af vores varer. Det kan jeg ikke se, der skulle være noget i vejen for, lyder det fra Berit Jensen.

Små samfund kan uddø
Alternativet er, at der lukkes ned for ydersamfundene, mener hun:

- De tvinger folk ind til byerne. Hvis man fortsat vil have, at der skal bo mennesker herude, så er det nødvendigt, man får åbnet op for sådan nogle ting. Jeg håber, de kan se fornuften i, at der skal være mulighed for at drive erhverv på den type ejendom.

Hun understreger, at deres projekt ikke vil betyde unødig slid på naturen. Der er ikke lagt op til, at folk skal ned og sidde ved vandet.

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt