Besætter hus i Svendborg

Husbesætterne fra \"Spanden\" i Svendborg har endnu engang besat et hus i byen. Denne gang drejer det sig om et hus i Møllergade 84. Omkring 50 aktivister besatte sent onsdag nat huset, der hidtil har stået tomt. De skaffede sig adgang til huset gennem vinduerne sammen med ligesindede fra andre byer.

-

Husbesætterne fra \"Spanden\" i Svendborg har endnu engang besat et hus i byen. Denne gang drejer det sig om et hus i Møllergade 84. Omkring 50 aktivister besatte sent onsdag nat huset, der hidtil har stået tomt.


De skaffede sig adgang til huset gennem vinduerne sammen med ligesindede fra andre byer.


En patruljevogn, der kom forbi, prøvede at anholde en af aktivisterne, men personen blev \"befriet\" af sine kammerater.


Kæmper for ungdomshus


\"Spanden\" kæmper for at få et ungdomshus i Svendborg og har mange gange før besat huse i byen samt en bunker i Krøyers Have.


\"Nu har vi udråbt dette hus som nyt ungdomshus. Vi bliver ved med at besætte huse, indtil vi får et her i Svendborg\", siger talsmanden Rune Jacobsen fra \"Spanden\".


Husets ejer har nu anmeldt besættelsen til Svendborg Politi.


\"Vi har fået en anmodning om at rydde hus. Men jeg vil selvfølgelig ikke sige, hvornår og hvordan det vil ske\", siger vicepolitiinspektør Torben Schultz-Pedersen fra Svendborg Politi.


Hver gang aktivisterne fra Spanden har besat et hus er de blevet smidt ud igen af politiet, men uden at det er kommet til konfrontationer.

Oversigt

    Oversigt