Beskæftigelsesforvaltningen undskylder over for alkoholiker

Odense Kommune sendte i december 2016 Jan Evers, som er alkoholiker, i praktik på værtshuset Corner. Efter at TV 2/FYN omtalte sagen har Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i dag, ifølge Jan Evers, givet ham en undskyldning for forløbet.

Odense Kommune sendte i december 2016 Jan Evers, som er alkoholiker, i praktik på værtshuset Corner. Efter at TV 2/FYN omtalte sagen, har Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i dag tirsdag, ifølge Jan Evers, givet ham en undskyldning for forløbet.

Samtidig vil forvaltningen sende Jan Evers i et ressourceforløb, hvor han også skal have en ny afklaring omkring sin helbredstilstand. Jan Evers har været på kontanthjælp i 15 år, uden at det har været muligt at få et job.

Nu frygter Jan Evers, at han vil sidde fast i et langvarigt udredningsforløb, som kan skade hans helbred yderligere. 

- Jeg frygter ressourceforløbet, fordi jeg i snart 15 år har været i arbejdsprøvning, og på et eller andet tidspunkt kan man ikke mere, siger Jan Evers til TV 2/FYN. 

Er det ikke fair nok, at du også skal blive en del af arbejdsmarkedet? 

- Det giver jeg dig ret i, men det har jeg jo prøvet i 15 år. Sociallægen sagde for fem år siden, at jeg aldrig kommer på arbejdsmarkedet igen, og så ved jeg ikke, hvor kommunen vil hen. Jeg kan ikke komme på arbejdsmarkedet mere, for det siger mit helbred nej til, siger Jan Evers og forsætter: 

- Hvis jeg sætter en persienne op, så er jeg syg i tre dage og kan slet ingenting. 

TV 2/Fyn har tidligere fortalt om Jan Evers' følgesygdomme, som han har fået af sin alkoholisme. Blandt andet slidgigt, nervebetændelse og skæv ryg. 

Rådmand er tilfreds med redegørelse 

Beskæftigelses- og Socialudvalget i Odense Kommune drøftede tirsdag sagen, som ifølge rådmanden, Steen Møller, ikke har givet anledning til at ændre en masse procedurer. Han har tillid til, at forvaltningen vil behandle sådanne sager korrekt fremover. 

- Der var tilfredshed hele vejen rundt i forhold til redegørelsen om sagen. Direktøren for Beskæftigelses- og Socialudvalget  har stillet i udsigt, at man fremadrettet ikke vil sende alkoholikere i praktik på værtshus, siger Steen Møller, (C), rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense. 

Han mener, det er beklageligt, men også uundgåeligt, det der er sket. 

- Når der er tale om mennesker, så sker der selvfølgelig fejl, men det vil være et fokusområde fremover, siger Steen Møller. 

 

Oversigt

    Oversigt