Besparelse: Hvem skal vaske kantpælen?

De fynske kommuner kan spare millioner, hvis de sætter flere offentlige opgaver i udbud. Men det har kommunerne ikke planer om - medmindre det handler om vask af kantpæle eller klipning af grøftekanter.

Dansk Industri har regnet på, hvor mange penge kommunerne kan tjene, hvis de bliver bedre til at sætte flere kommunale opgaver i udbud. I alt kan de ti fynske kommuner spare 365,9 millioner kroner.

Men ifølge en rundspørge, som TV 2/Fyn har foretaget, er der stort set ingen af de fynske kommuner, der har planer om det næste år.

- Jeg synes da det er ærgerligt, at de store gevinster, som man har hentet i den øvrige del af landet, dem vil man ikke hente på Fyn, fortæller Simon Dalsø, konsulent i Dansk Industri.

Øget konkurrence var ellers den helt store vision for en række nyvalgte borgmestre kort tid efter, at de havde sat sig til rette i borgmesterstolen sidste år.

Det er især på de sociale områder, at kommunerne kan hente penge, hvis de overgiver opgaverne til andre.

Som Fyns største kommune topper Odense listen over besparelser med 111,7 millioner kroner årligt.

Svendborg kan spare helt op til 50,1 millioner kroner og Faaborg-Midtfyn kunne hente 40,2 millioner kroner, hvis man valgte at udlicitere.

Vi har meget mere om denne sag i vores udsendelse klokken 19.30, hvor vi besøger Nordfyns Kommune, der overvejer at sætte opgaven med klipning af rabatter og vask af kantpæle i udbud.

Oversigt

    Oversigt