I det fynske folks tjeneste

Betjent tiltalt for flere voldsepisoder

01:00

Foto: Fyns Politi

1 af 2

Fynsk betjent tiltalt for fire tilfælde af vold mod blandt andet beruser og psykisk syg. Sagen kommer for retten i næste uge.

En politimand i Odense er blevet tiltalt for flere gange at have været voldelig over for de borgere, han kom i kontakt med.

- Det er heldigvis meget usædvanligt, at vi har sådan en sag, siger chefpolitiinspektør John Jacobsen fra Fyns Politi.

Ifølge anklageskriftet skulle to af voldsepisoderne have fundet sted samme nat i juli 2011.

Da den nu 39-årige politimand kørte ud til en beruset mand, der lå på fortovet, skulle betjenten have sparket ham flere gange for at vække ham.

Samme nat var politimanden ude til en mand, der skulle tvangsindlægges. Men han blev ifølge anklagen slået flere gangemed politistaven, selvom betjentens kollega havde lagt ham ihåndjern.

Da den psykisk syge kom ind på bagsædet af patruljevognen, fik han desuden et knytnæveslag i maven, siger statsadvokaten.

Den sidste episode skulle være sket en måned senere. Den 39-årige betjent var ude til nogle nabouroligheder i Odense, men han trådte på den ene parts fod, skubbede ham ned i en lænestol, vred hans arm rundt på ryggen og pressede knoerne ind bag det ene øre.

Sagen kommer for retten i næste uge.

- Han blev suspenderet, da statsadvokaten meddelte, at han ville blive tiltalt, oplyser John Jacobsen.

Han vil ikke udtale sig yderligere om sagen. Det vides derfor ikke, om det var de forurettede selv eller betjentens makker, der anmeldte volden.

Hvis betjenten findes skyldig og idømmes fængselsstraf vil det automatisk udløse en fyring fra politiet.

Ved du noget? Så send os et tip