I det fynske folks tjeneste

Betjent: Vi er ikke "gamle mænd"

Endnu en fynsk politibetjent står nu frem og kritiserer politireformen. Og dét selvom, at politiledelsen på Fyn truer med disciplinærsager.

En fynsk politibetjent kommer med en ny kritik af politireformen.

Torsdag kom det frem, at en betjent fra Svendborg, Gert Jepsen, har sendt et brev med en kraftig kritik af den nye politireform til en lang række parter - herunder landets justitsminister.

I brevet skriver Gert Jepsen samtidig, at kollegerne på vagtcentralen i Odense ikke tager sig af alle de sager, som politiet i Svendborg ville tage sig af.

Det fik siden Fyns Politis direktør, Poul Løhde, til at meddele, at han nu vil overveje at køre en disciplinærsag mod betjenten, fordi han har hængt kolleger i Odense ud. Samtidig betegnede Poul Løhde de kritiske røster for "gamle mænd", der ikke kan acceptere forandringer.

På trods af den melding står endnu en betjent nu frem og kritiserer politireformen - og han betegner Poul Løhdes kommentarer som en "uartighed":
- Poul Løhde, lad være med at tale om gamle mænd, der ikke er fulgt med tiden. Gert og jeg har nemlig - på trods af politireformen - stadig respekten og den rigtige indstilling til vores arbejde. Vi vil bare gerne have lov at udføre det under rimelige forhold, skriver vicepolitikommissær, Palle Pedersen, fra lokalpolitiet i Svendborg i et brev, som TV 2/FYN har modtaget.

I et interview uddyber han kritikken og fortæller blandt andet, at det er et problem, at der mangler folk til at tage vagterne. Og så er han frustreret over, at borgerne ikke altid får den bedste service:

- Jeg har selv tre gange indenfor den seneste måned haft kontakt med folk, hvor jeg har givet dem en uforbeholden undskyldning på politiets vegne for den måde, de er blevet behandlet på. Jeg har altid sagt, at man altid skal behandle andre, som man selv vil behandles. Og der er tilsyneladende nogen inde i politiet, der ikke forstår det, siger han til TV 2/FYN.

Palle Pedersen mener samtidig, at det er et problem, at nærbetjentene er væk - som for eksempel den nærbetjent, der var i Svendborg midtby.
- Det er efter min mening den største fejl, man har gjort i forbindelse med den her reform, lyder det fra ham.

Han betegner det som "trist", hvis kritikken fører til en disciplinær sag, og han fortæller, at han vil fortsætte sin kritik i det omfang, det er nødvendigt.