Betjente afgav skud - angrebet af mand

Dramatisk episode i en lejlighed i Æbleparken i Odense onsdag aften. Politiet måtte afgive skud, da to betjente blev angrebet med en filletkniv og en jernstang.

Det var en 42-årig selvmordstruet mand, der angreb politiet. Han er nu sigtet for drabsforsøg.
- Det har været rimeligt alvorligt, og de følte sig truet. Der er langt i mellem, at vi afgiver varselsskud, siger vicepolitikommissær Jack Liedecke fra Fyns Politi til TV 2/FYN.

Ved 18-tiden modtog politiet en anmeldelse om, at en selvmordstruet person havde forskanset sig i lejligheden. To betjente blev sendt til stedet, hvor de sparkede døren ind, da døren var blokeret af blandt andet stole.

I lejligheden blev de mødt af den 42-årige mand, som angreb dem med en jernstang, som han slog omkring sig med. Den ene betjent blev ramt på overarmen, og betjentene trak sig tilbage samtidig med, at de tømte deres pebersprays i ansigtet på manden.

Det havde dog ingen effekt.

Den 42-årige mand trak herefter en filletkniv, som han havde i bukserne. Herefter svingede han kniven ud efter betjentene, der ifølge politiet var trængt op i en krog i den blot halvanden-værelses store lejlighed. Den ene betjent trak sin pistol og skød ind i en væg, hvorefter manden satte sig ned og blev anholdt.

Manden skal torsdag formiddag fremstilles i et grundlovsforhør i retten i Odense - han sigtes for drabsforsøg. Han er ikke tidligere kendt af politiet.

Oversigt

    Oversigt