I det fynske folks tjeneste

Betjente bag ulovlig anholdelse går fri

Det var forkert, at betjente fra Fyns Politi smed 24-årige Mazen Ismail på jorden og anholdt ham. Alligevel bliver der ikke rejst sag mod betjentene.

Tre betjente fra Fyns Politi kan ånde lettet op

Tre betjente fra Fyns Politi kan ånde lettet op, efter statsadvokaten og Politiklagenævnet har besluttet ikke at rejse en sag mod dem for vold og falsk forklaring i forbindelse med en anholdelse ved Vollsmose i 2008.

Her blev den 24-årige Mazen Jamal Ismail lagt i håndjern og fik forstuvet armen, da han ifølge politiet optrådte voldeligt og kaldte politiet for "nazier".

Landsretten har efterfølgende kendt anholdelsen ulovlig, og derfor endte sagen som en boomerang for betjentene, der nu selv blev anmeldt for vold og for at have løjet om forløbet.

Men efter at have undersøgt sagen afviser statsadvokat Jan Reckendorff anklagerne mod betjentene.

- Jeg har ikke fundet noget bevis for, at politiassistenterne har afgivet falsk forklaring for retten eller i øvrigt har begået strafbare handlinger i sagen, konkluderer han i en pressemeddelelse.

Får erstatning

Statsadvokaten har én gang tidligere afvist at kritisere politiet i sagen, da Mazen Ismail klagede over den hårhændede behandling.

Men det var før landsretten afgjorde, at anholdelsen var decideret ulovlig, og derfor har piben fået en ny lyd hos statsadvokaten.

- Vi har med landsrettens afgørelse lagt til grund, at anholdelsen ikke var en lovlig tjenestehandling. Det er naturligvis beklageligt, og det har vi meddelt Fyns Politi, skriver Jan Reckendorff.

Mazen Ismail får nu udbetalt en erstatning for den tid, han har siddet fængslet i sagen.

Se tv-indslag om sagen fra d. 15.2.2010