I det fynske folks tjeneste

Betjente på cykel er en succes

I alt har de cyklende betjente været på rullende job i 7682 timer.

Det kan blive mere almindeligt at se Fyns Politis cykelpatruljer andre steder i politikredsen end i Vollsmose.

Han kaldte det en succes, da politidirektør Poul Løhde nævnte cykelpatruljerne ved mandagens nytårsparole. Patruljerne har fortrinsvist kørt i Vollsmose, men også i city.

- Cyklende politi skaber positiv nærkontakt til de mange gode borgere i området, og er samtidig en hurtig og lydløs overraskelse for de utilpassede elementer, sagde Poul Løhde.

Cykelpatruljerne var en del af en særbevilling til indsats i Vollsmose, der skulle sørge for færre indbrud, sætte ind mod overtrædelser af loven om euforiserende stoffer og ordensbekendtgørelsen. Ligeledes skulle de forhindre så mange episoder med ulovlige knallerter.

- Det er lykkedes. Vi har nået vores mål så godt og vel endda. Ikke mindst har vi skrevet næsten fire gange så mange sager om overtrædelse af ordensbekendtgørelsen som forudsat, siger politidirektøren.

I alt har de cyklende betjente været på job i 7682 timer.

Cykelpatruljeringen fortsætter i Vollsmose, men skal også bredes ud. Derfor har politiet købt udstyr, så cyklerne let kan flyttes og indsættes andre steder i politikredsen.

- Cykelpatruljering på stisystemerne kan være effektiv i indsatsen mod tyverier. Og cykelpatruljering er også et godt redskab til at skabe en bedre borgerkontakt, siger Poul Løhde.

Indsats i Vollsmose

Fyns Politi havde som mål at få færre indbrud i privat beboelse i Vollsmose. Målet for 2013 var på højst 123 indbrud. I 2013 var der 87 anmeldelser mod 162 året før.

Angående loven om euforiserende stoffer havde politiet som mål at rejse mindst 31 sigtelser i området. Det blev til 38 mod 27 i 2012.

I 154 tilfælde opdagede politiet, at ordensbekendtgørelsen blev overtrådt i Vollsmose i 2013. Kun 47 gange blev der rejst sigtelse året før, og målet for 2013 var da også kun på 42 sigtelser.

20 gang fik politiet fat i folk i Vollsmose, der kørte på ulovligt ombyggede knallerter, hvilket svarer til målsætningen for året.

Ved du noget? Så send os et tip