I det fynske folks tjeneste

Betjentes forsikringer dækker nu hærværk på gravsten

Politiets forsikringsselskab, Popermo i Odense, fik sidste år et overskud på 30 millioner kroner.

Som forsikringsselskab skal man følge med kunderne og samfundsudviklingen.

Derfor tilbyder politiets forsikringsselskab Popermo med base i Odense nu også sine kunder dækning for hærværk og tyveri på gravsteder.

Desuden har selskabet indført dækning ved flytning til plejehjem og dækning for dele- og aflastningsbørn.

Og Popermo er tilsyneladende i trit med sine kunder, der tæller 17.000 politibetjente, et par tusinde ansatte ved domstolene og 1100 ansatte fra ministerier og styrelser.

Selskabet, der oprindelig blev stiftet af odenseanske politimænd, der ville have billigere bilforsikringer, fordi de mente, at de kørte bedre end gennemsnittet, gav sidste år et overskud på 30 millioner kroner før skat.

Det er en forbedring på cirka 24 millioner kroner i forhold til 2015, fremgår det af selskabets netop offentliggjorte regnskab.

Selskabets ledelse har haft en dygtig hånd til at tjene mere på forsikringsforretningen. Det forsikringstekniske resultat steg fra et underskud på 4,4 til et plus på 7 millioner kroner.

Men endu bedre gik det med investeringerne i værdipapirer, der gav et afkast på 23 millioner kroner.

Det sker på trods af, at Popermo har en meget forsigtig investeringspolitik med hovedparten af investeringerne i obligationer.

Popermo oplevede sidste år en tilgang i antallet af medlemmer til trods for færre nyansatte politielever, og præmieindtægterne steg med 3,7 procent, mens erstatningerne faldt med 1,6 procent.

Eneste streg i regningen var Popermos Ulykkesforsikring, hvor præmieindtægterne godt nok steg med 8,4 procent. Men det blev spist op af erstatninger, der steg med med 40,7 procent.

Popermo har en formue - egenkapital - på 475 millioner kroner.