I det fynske folks tjeneste

Beton og stiladser: Langelandsbroen skal repareres igen

Vejdirektoratet skal til at renovere Langelandsbroen igen. Det kommer til at ske fra april i år til slutningen af 2019.

Vejdirektoratet har oplyst Langeland Kommune, at Langelandsbroen skal renoveres igen. En længerevarende renovering på mere end halvandet år - fra april i år til slutningen af 2019.

Her bliver næste etape af broen repareret ved at beskyttel undersiden af brodækket mod korrosion. Samtidig vil der blive udført betonreparationer indvendigt i kassedrageren. 

Arbejdet bliver udført fra ophængte stilladser på undersiden af brodækket, men der vil til tider også være reparationsarbejde indvendigt i kassedrageren, skriver Vejdirektotratet i en pressemeddelse. 

Arbejdet vil være etapeopdelt, så der som udgangspunkt kun vil foregå arbejder på én side af buefaget ad gangen -på Siø- eller Langelandssiden. 

Lysregulering

Under hele reparationen vil det sydgående gang- og cykelareal hen over broen blive inddraget til byggeplads. Cyklister og fodgængere vil derfor blive henvist til modsatte side.

Læs også Langelandsbroen fylder 50

Ved arbejder indvendigt i kassedrageren vil der blive etableret lysregulering på broen for at sikre de fornødne redningsveje gennem mandhulsdæksler i det sydgående spor af kørebanen. 

Hele rute 9 – altså broen og vejen til Spodsbjerg Færgehavn – er en statsvej. Det betyder, at det er staten, der vedligeholder både vejen og broen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.