Bidrag til politikere: Radikale forlanger fuld åbenhed

Det må ikke kunne skjules hvor politiske partier og kandidater får deres penge fra. Alt skal frem. Det er udgangspunktet for De Radikale før efterårets forhandlinger om partistøtte.

Hvis du er stor tilhænger af politikerne Blå Blåøje, Rød Rødkind eller deres partier, så må du i dag give op til 20.000 kroner i støtte - uden at det skal offentliggøres.

DF er med...

Men det er et problem, at vælgerne ikke ved, hvor pengene kommer fra. Det siger De Radikale i dag. Dansk Folkeparti bakker op.

- Vi støtter fuld åbenhed - det er vigtigt at vide, hvem der støtter. Med penge følger ofte også indflydelse - hvad enten det drejer sig om fagforeninger, der køber sig ind hos venstrefløjen eller om det er erhvervslivet, der støtter de borgerlige og De Radikale, siger Alex Ahrendtsen, der sidder i både Odense Byråd og i Folketinget.

I følge ham er Dansk Folkeparti det parti i Folketinget, der får færest bidrag fra private og fra erhvervslivet.

...Venstre er imod

Venstres Lars Christian Lilleholt er også både i byråd og folketing. Men han og partiet er glade for de regler, der allerede er på området.

- Der er nogle nuværende regler, der er meget åbne. Man kan give bidrag et mindre bidrag uden at få noget frem. Giver man mere så er man også tvunget til det. Jeg synes, det er fornuftige regler. Der skal være mulighed for, at man kan støtte både partier og enkeltkandidater med mindre bidrag uden at man skal have sit navn på forsiden at Fyns Stiftstidende eller i TV 2/Fyn, mener han.

De nye regler for partistøtte skal vedtages på Christiansborg til efteråret, men allerede nu går Dansk Folkeparti foran.

Til kommunalvalget i november har de tænkt sig at fortælle om alle både små og store bidrag til partiet og politikerne.

Oversigt

    Oversigt