Bilfoto fra Helnæs går verden rundt

Et lille stykke fynsk natur er blevet blikfang for flere store bilproducenter. Senest har Volvo været på Helnæs for at lave optagelser.

Onsdag var en repræsentant fra Volvo forbi Assens Rådhus med en gave til kommunen. Det var en stor fotostat, der gengiver et foto, der nu indgår i Volvos markedsføring over hele verden.

- Det er da sjovt, at vi kan komme op at hænge på et rådhus med et billede af smuk fynsk natur med en smuk bil. Der er jo fantastisk i sig selv, fortæller netværkschef Michael Nørgaard fra Volvo Car Denmark fra Herlev.

Fotostaten er en "tak for lån" af dæmningen til Helnæs. Et stor hold fra Volvo var i sommer forbi Helnæs med bil, helikopter og fotografer. Og nu kan resultatet ses på Rådhuset i Assens og i Volvos magasiner over hele verden.

- Jeg tør ikke sige, hvor mange tusinde eksemplarer, det udkommer i, men det udkommer i rigtig mange lande verden over, fortæller Michael Nørgaard.

Holder det lidt hemmeligt

Det er ikke første gang, at bilproducenter har brugt dæmningen til Helnæs. Den franske bilproducent Renault har også brugt motivet. Og ofte er det omgæret med en del hemmelighedskræmmeri, når der bliver lavere fotosessions på stedet, fortæller borgmester Søren Steen Andersen, Venstre.

 
 
Foto: Ole Holbech

Og det kan netværkschefen for Volvo bekræfte:

- Vi holder det ikke direkte hemmeligt, men vi udbasunerer heller ikke, at nu kommer vi til Fyn for at fotografere.

I den version, der nu hænger på rådhuset, der er indsat et danmarkskort, hvor Helnæs er markeret. Men i Volvos markedsføring fremgår det ikke, hvor biledet er taget. Men selv om fotoet ikke direkte markedsfører Helnæs, så har lokale hoteller nydt godt af ekstra omsætning, når det store hold af fotografer og bilfolk har overnattet på stedet.

- Vi bilproducenter søger efter motiver, som passer godt til vores biler. Dem søger vi efter overalt i verden, og her har man altså fundet et helt unikt sted. Både med hensyn til natur, men også med hensyn til bilen og den måde, man kan se og optage den på. Og billedet her er så unikt, at det er blevet valgt, siger Michael Nørgaard.

 

- Det er da sjovt, at vi kan komme op at hænge på et rådhus med et billede af smuk fynsk natur med en smuk bil. Der er jo fantastisk i sig selv, fortæller netværkschef Michael Nørgaard fra Volvo Car Denmark fra Herlev.

 

 

Oversigt

    Oversigt