Bilist: - Vi vil ikke have p-terrorister fra Aalborg

Parkeringskontrol Nords indkrævningsmetoder er blevet stærkt kritiseret. Den 1. december rykker de ind i Odense.

Første december er der igen parkeringsvagter i byen, når firmaet Parkeringskontrol Nord overtager kontrollen i Odense Kommune efter Fyns Politi.

Parkeringskontrol Nord er Aalborg Kommunes selskab, der på det seneste har været voldsomt kritiseret af TV 2 NORD

På en parkeringsplads har Per Højeng-Carlson smidt bilen i en af de afmærkede båse. Også han har hørt kritikken af Parkeringskontrol Nord.

- Det er fint, at der kommer nogle andre og varetager parkeringskontrollen, men de terrorister, der kommer fra Aalborg, er vi ikke ret glade for her, fortæller han.

For Lars Jørgensen er det dog ligemeget, hvem der printer hans parkeringsbøder.

- Som udgangspunkt er jeg ligeglad med, hvem der giver en bøde. Det er mig underordnet, om det er Fyns Politi, eller hvem det er, siger han. 

Jane Jegind: Svært at etablere eget parkeringskorps
Det er ikke lovligt for en kommune at indgå aftale med private parkeringsselskaber, og derfor skulle Odense enten lave sit eget firma, lave et firma sammen med de øvrige fynske kommuner eller hyre Parkeringskontrol Nord.

- Vi har i udvalget givet forvaltningen bemyndigelse til at indgå aftalen med Parkeringskontrol Nord. Forvaltningen har vurderet, at det ville være problematisk at opbygge vores egen organisation med så kort varsel, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) til TV2/FYN.

Jane Jegind vil ikke kommentere på kritikken, der rammer Parkeringskontrol Nord.

Se hele interviewet med rådmand Jane Jegind (V).

 

Aftalen med Parkeringskontrl Nord løber frem frem til 30. juni 2019, og aftalen kan herefter opsiges med seks måneders varsel.

Det koster 510 kroner at parkere bilen ulovligt.

Deltag i parkeringsdebatten på vores Facebook-side.

 

Oversigt

    Oversigt