Bilister mister respekt for regnvejr

Flere bilister kører galt, når regnen pludselig skyller ned efter flere tørvejrsdage, lyder det fra Dansk Autohjælp.

Efter en lang tørkeperiode, hvor regnen har været sendt på sommerferie, er skyerne igen begyndt at indtage Danmark.

Og når voldsomme regnbyger pludselig skyller ned over landevejene, glemmer bilisterne at sætte farten ned, lyder det fra SOS Dansk Autohjælp.

- Vi har altid ekstra travlt, når der kommer store mængder vand efter en tør periode, siger Sven Riggelsen, der er stationsleder hos SOS Dansk Autohjælp.

- Vandet kan ikke trække væk fra vejen, så der sker mange uheld, hvor bilister mister herredømmet over bilen på grund af aquaplaning, siger Sven Riggelsen.

Det er især et problem på motorvejene, hvor regnen forlænger bremselængden og giver dårlig sigtbarhed, fortæller Sven Riggelsen.

- Det er som om bilisterne har vænnet sig til at køre stærkt på de tørre sommerveje. De har ikke rigtig respekt for regnvejret, siger han.

På de første regnvejrsdage efter en tør periode vil der også være meget skidt på vejen, som kan give problemer.

- Når skidt og dækrester fra op til flere uger blødes op af regnen, kan vejen blive som brun sæbe at køre på - selv om der ikke står blank vand. Det overrasker mange. Samtidig bliver småsten skyllet ud på vejen, og det giver anledning til punkteringer. Dem ser vi altid flere af i regnvejr, siger Sven Riggelsen.

Oversigt

    Oversigt