Bilister taber hjulene: Pas på løse vinterdæk!

Tabte hjul og nedslidte dæk er konsekvensen for flere bilister, der begår fejl efter skift til vinterdæk. Det får nu den fynske autohjælp til at råbe op.

Det er vigtigt at efterspænde sine dæk, når man har skiftet til vinterdæk. Sådan lyder budskabet fra SOS Dansk Autohjælp i Odense. De oplever både, at bilister kører med nedslidte dæk - og at andre decideret taber hjulene efter skift til nye dæk.

Det giver travlhed hos autohjælpen, fortæller de i en pressemeddelelse.

- Bilisterne underkender dækkenes betydning for sikkerheden, og derfor hjælper vi rigtig mange bilister med dækproblemer. Her til morgen assisterede vi en bilist, som var på vej fra Sjælland til Sønderjylland. Hans dæk var så slidte, at man kunne se det lærred, som sidder under gummiet. Selv syntes han ikke, det var så slemt, fortæller vagtchef Sven Riggelsen fra SOS Dansk Autohjælp i Odense og pointerer, at gode dæk er altafgørende for sikker kørsel.

Men slidte dæk er ikke det eneste, autohjælpen kører af sted til. Nogle bilister taber også de løse hjul - sådan en bilist mødte de forleden på motorvejen ved Odense.

- Bilisten havde fået vinterhjul på to dage forinden. Han kom kørende på motorvejen med 130 km/t, og der var 6 mennesker i bilen. Alle fire hjul var løse og sad og rokkede. Det ene var lige ved at falde af, og var det sket, kunne føreren let have mistet herredømmet over bilen. Tidligere har vi haft sager, som er endt tragisk, fortæller Sven Riggelsen.

Han pointerer, at man skal være opmærksom på, at dæk har en begrænset levetid, selvom mønstret ikke er slidt ned. Gummiet mørner nemlig med tiden, og dækkene har en udløbsdato.

 

Oversigt

    Oversigt