Biljagt med 50 km/t

Det skulle have været en rutinemæssig standsning af en usikker bilist. I stedet blev det til en lang biljagt, som først endte, da sømmåtten blev rullet ud.

En politipatrulje ville lørdag morgen ved halv fem-tiden stoppe en Nissan Patrol med to personer i, der kørte usikkert ud af Nyborgvej i Odense. Men føreren nægtede at stoppe.

Selv om politiet brugte lys og horn, fortsatte bilisten bare uanfægtet videre mod Langeskov i et stille og roligt tempo. Politiet forsøgte at overhale manden, så de kunne vise ham STOP-skiltet, men uden held.

Sømmåtte standsede bilen

- Vi besluttede så at sende endnu en patrulje ud efter bilen, siger Lars Thede, vagtchef ved Fyns Politi.

Den anden patrulje lagde en sømmåtte ud på Kappendrupvej, og da bilisten kørte over her, lykkedes det endelig at få stoppet bilen. De to unge mænd i bilen forsøgte at stikke af, men politiet fik hurtigt fat i dem.

Den 18-årige fører af bilen var beruset, og hans jævnaldrende kammerat, som også var bilens ejer, sad ved siden af.

- Nummerpladerne de kørte på var afmeldt, og det viste sig at ejeren ikke havde foretaget ejerskifte på bilen, fortæller vagtchefen.

De to unge mænd blev taget med på stationen og blev sigtet for en række lovovertrædelser. Blandt andet at køre i beruset tilstand og at nægte at stoppe på trods af politiets anvisninger.

Oversigt

    Oversigt