I det fynske folks tjeneste

Billedgalleri: Prinsens første besøg på Fyn

Prins Henrik har gennem tiden besøgt Fyn mange gange. I samarbejde med Stadsarkivet i Odense har TV 2/Fyn været i arkivet for at se på prinsens første mange besøg på øen.

Foto: Stadsarkivet

Siden Prins Henrik blev gift med Dronning Margrethe i 1967 har han haft mange officielle opgaver på Fyn og i resten af landet. 

I samarbejde med Stadsarkivet i Odense har TV 2/Fyn fundet frem til nogle af de første besøg. 

Den 12. august 1967 var tronfølgeren, kronprinsesse Margrethe, og prins Henrik på deres første officielle besøg i Odense. Her ses parret ved modtagelsen på Odense Havn med kongeskibet Dannebrog i baggrunden.

  Foto: Fyens Stiftstidendes pressefotosaling, Stadsarkivet

 

Seks år senere den 16. maj 1973 var regentparret igen på Fyn - denne gang på det første officielle besøg i Nyborg. Det bragte blandt andet parret til Nyborg Plast, hvor prins Henrik fik mulighed for at studere plastproduktion. 

  Foto: Stadsarkivet

 

Prins Henrik skridter fronten af i Ansgar Anlæg i Odense den 12. juni 1979 ved skyttelaugets 275 års jubilæumsfest. Prinsen deltog også i den traditionelle skydning. 

  Foto: Stadsarkivet

 

Den 1. juni 1984 besøgte regentparret Glamsbjerg i anledning af byens 100 års jubilæum. Her får dronningen overrakt blomster af en lille pige, mens prins Henrik ser på i baggrunden.

  Foto: Stadsarkivet

 

Fire år senere kunne endnu en fynsk by fejre jubilæum. Denne gang var det Odense, som i 1988 fejrede 100 års jubilæum. I den anledning kom Regentparret forbi i festsalen på Odense Rådhus.

  Foto: Stadsarkivet

 

Læs også Peder Pedersen: Mit møde med prins Henrik