I det fynske folks tjeneste

Billedgalleri: Prinsens første besøg på Fyn

Foto: Stadsarkivet

Prins Henrik har gennem tiden besøgt Fyn mange gange. I samarbejde med Stadsarkivet i Odense har TV 2/Fyn været i arkivet for at se på prinsens første mange besøg på øen.

Siden Prins Henrik blev gift med Dronning Margrethe i 1967 har han haft mange officielle opgaver på Fyn og i resten af landet. 

I samarbejde med Stadsarkivet i Odense har TV 2/Fyn fundet frem til nogle af de første besøg. 

Den 12. august 1967 var tronfølgeren, kronprinsesse Margrethe, og prins Henrik på deres første officielle besøg i Odense. Her ses parret ved modtagelsen på Odense Havn med kongeskibet Dannebrog i baggrunden.

  Foto: Fyens Stiftstidendes pressefotosaling, Stadsarkivet

 

Seks år senere den 16. maj 1973 var regentparret igen på Fyn - denne gang på det første officielle besøg i Nyborg. Det bragte blandt andet parret til Nyborg Plast, hvor prins Henrik fik mulighed for at studere plastproduktion. 

  Foto: Stadsarkivet

 

Prins Henrik skridter fronten af i Ansgar Anlæg i Odense den 12. juni 1979 ved skyttelaugets 275 års jubilæumsfest. Prinsen deltog også i den traditionelle skydning. 

  Foto: Stadsarkivet

 

Den 1. juni 1984 besøgte regentparret Glamsbjerg i anledning af byens 100 års jubilæum. Her får dronningen overrakt blomster af en lille pige, mens prins Henrik ser på i baggrunden.

  Foto: Stadsarkivet

 

Fire år senere kunne endnu en fynsk by fejre jubilæum. Denne gang var det Odense, som i 1988 fejrede 100 års jubilæum. I den anledning kom Regentparret forbi i festsalen på Odense Rådhus.

  Foto: Stadsarkivet

 

Læs også Peder Pedersen: Mit møde med prins Henrik

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.