Billig rengøring

De fynske kommuner underbyder private hjemmeservice-virksomheder med ekstremt billige tilbud på rengøring, havearbejde og snerydning.

Fynske kommuner underbyder private hjemmeservice

De fynske kommuner underbyder private hjemmeservice-virksomheder med ekstremt billige tilbud på rengøring, havearbejde og snerydning.

Mens et hjemmeservicefirma opkræver omkring 100 kroner per time hos kunden, slipper en pensionist med ca. 25 kroner per time, hvis der bliver gjort rent ved hjælp af det kommunale beskæftigelsestilbud.

- Vi bliver ofte ringet op af pensionister, der vil have os til at gøre rent. Når kunden hører prisen, får vi at vide, at vi er alt for dyre i forhold til Kommunen. Deres lave pris er konkurrenceforvridende, siger Karsten Lind, Vestfyns Erhverv og HjemmeService, til TV 2/Fyn.

Socialudvalgsformand i Assens Kommune, Truels Schultz, (Kons.) bekræfter, at pensionister kan få gjort rent til 25 kroner i timen.

- Der er tale om et beskæftigelsesprojekt, siger Truels Schultz til TV 2/Fyn. Han beklager, at det kommunale tilbud kan virke konkurrenceforvridende. Vi har særdeles gode erfaringer med vores pensionistservice - prisen er udelukkende beregnet ud fra vores omkostninger, siger han.

Assens Kommune er ikke alene om de billige tilbud. En rundtur på de fynske kommuners hjemmesider viser, at stort set alle fynske kommuner ligger langt under hjemmeservice-tariffen, når det gælder pensionistservice.

Oversigt

    Oversigt