Billigere busser på Fyn

FynBus sætter prisen ned på flere rejseformer, for at få flere til at tage bussen.

Forleden besluttede Odense Kommune at sætte prisen for en Odense-rejse med KVIKkortet ned til 10 kroner pr. tur.

Og ny følger FynBus efter med en række initiativer, der skal få flere passagerer i busserne.

- Tiden er inden til at tage et opgør med den største myte om kollektiv trafik af alle, nemlig at det er alt for dyrt at køre med bussen. Derfor sætter vi nu fokus på taksterne, og gennemfører en række tiltag, der helt skal afskaffe prisen som den dårlige undskyldning for ikke at tage bussen på arbejde, fortæller bestyrelsesformand Torben Andersen.

Initiativerne bliver sat i værk i løbet af sensommer og efterår 2010.

Rabat for pensionister

Der indføres rabat for pensionister på faste tidspunkter af døgnet. Med et KVIKkort vil det være muligt for pensionister at opnå 60 % rabat på busbilletten, hvis der køres indenfor faste tidspunkter på hverdage.

I weekenderne kan der frit køres til den billige takst, hvis man er pensionist.

Billigere periodekort ved brug af PBS

FynBus indfører rabatprincippet "12 for 10", hvilket betyder at man for hver 10 sammenhængende måneder, man har haft periodekort, kan få 2 gratis.

Dertil kommer en yderligere rabat på 3 procent i forhold til periodekortprisen i dag.

Kør så langt du vil for en 20'er

Kør så langt du vil for en 20'er, hvis du har periodekort. Har man periode-kort kan man i weekenderne køre så langt man vil på Fyn og øer, ved at løse en tillægsbillet til 20 kroner.

SMS-eventbillet

Forsøg med en speciel SMS-eventbillet, der giver FynBus mulighed for at stille billig kollektiv trafik til rådighed i forbindelse med større trafiktunge event og arrangementer på Fyn, hvor brugen af kollektiv trafik kan mindske biltrafikken og øge trafiksikkerheden.

Oversigt

    Oversigt