I det fynske folks tjeneste

Billigere at køre i bus i Odense

Normalt går det kun opad med priserne til kollektivtrafik. Men nu skal et nyt forsøg med billige busbilletter skal lokke flere odenseanere til at bruge bybusserne. Til august kan man stige på bussen og købe billet for 10 kroner. Det er 50 procent billigere end i dag.

Nu bliver det billigere at køre i bus i Odense

Odense Byråd har afsat fem millioner kroner til forsøg, der skal lokke flere til at bruge busserne i byen. Derfor bliver det fra 1. august og et år frem væsentligt billigere at køre med bus.

Det er By- og Kulturforvaltningen i kommunen, der i samarbejde med FynBus, har udarbejdet forsøget "Kør i bus for en ti'er".

For at køre med for en ti`er skal man købe et kvikkort eller bruge et Værdikort. Prisen på 10 kroner gælder i takstzonerne 1 og 10.

FynBus håber, at prisnedsættelsen vil få flere til at tage med bussen og en stor del af de fem millioner kroner derfor kan hentes ind ved øget billetsalg.

Både forvaltningen og FynBus står bag forslaget. Politikerne i By- og Kulturudvalget skal tage endelig stilling til forslaget tirsdag.