Billigere til Ærø?: S kræver lavere færgetakster

Det skal være billigere at komme til eksempelvis Ærø. Socialdemokraterne har nemlig et krav om lavere færgetakster med til forhandlingsbordet, når Folketinget tager hul planloven.

Socialdemokraterne rejser igen kravet om markant lavere priser for at sejle med færge til landets øer. Ifølge partiet skal det være lige så billigt at sejle med færge som at køre samme strækning på en landevej.

Socialdemokratiet tager derfor et krav om billigere færgebilletter med til bordet, når Folketinget tirsdag tager hul på forhandlingerne omkring planloven. 

Regeringen har i forvejen afsat 85 millioner til lavere færgetakster. Men socialdemokratiet mener, at beløbet bør være 133 millioner kroner.

- Vi ønsker, at der skal skabes fremgang og udvikling i alle dele af landet. Det betyder altså også hos vores mindre ø-samfund. Derfor har vi besluttet at tage det med som krav til de her planlovsforhandlinger, at der skal bruges flere penge på at sænke færgetaksterne til vores øer, siger Simon Kollerup, Miljø- og fødevareordfører, Soc. dem.

Arbejdet, med at sænke prisen på færgebilleter til de mange dansker øer, startede allerede under den tidligere S-ledede regering. 

Herunder: Se hele interviewet med Simon Kollerup. Og hør Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsens kommentar til Socialdemokraternes forslag.

 

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt