I det fynske folks tjeneste

Biltyve får let spil med simpel elektronik

En scanner kan låse biler op

Bilforhandlerne har fået sig en skræk i livet. Det samme har bilejerne. Nu kan biltyve nemlig få hurtig adgang til de nyeste bilmodeller. Og metoden er overraskende.

Billåsens radiosignal kan kopieres

Glem alt om dirk, brækjern eller kopinøgler. Bilejernes seneste fare for biltyveri er en bestemt variant af det, der hedder en scanner

I aftens kunne TV2 /FYN fortælle, hvordan man nemt bryder ind i en bil blot ved hjælp af en scanner, der har en sendefunktion, en såkaldt transceiver.

Alle nye bilmodeller låses i dag op med en nøgle, som udsender radiøbølger. En transceiver vil kunne opfange radiobølgerne. I Tv2 /FYNs forsøg blev radiobølgerne optaget af en computer, som derpå afspillede optagelsen. Resultat, en åben bil.

Informationschef Henrik Hagen fra SMC og VW er rystet over tyvenes nye våben.
- Det har jeg aldrig hørt om før. Vi har ellers levet i den overbevisning, at det ikke kunne lade sig gøre.

Middelfart Politi har på det seneste oplevet en stribe af bilindbrud. Fælles for dem var, at der ikke var noget tegn på indbrud. Politiet har hidtil ment, at det skyldes brug af en såkaldt masternøgle. En masternøgle er en kopi af bilens originale nøgle. Men det kan ikke afvises at tyvene har skaffet sig adgang elektronisk.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.