Biltyve og måske indbrudstyve anholdt

To mænd fra Nordfyn er mandag morgen anholdt efter at have kørt i stjålne biler. Politiet undersøger, om de også er involveret i nogle indbrud i området.

En kun 17-årig og en 28-årig mand hjemmehørende i Nordfyns Kommune fik den tvivlsomme ide at stjæle hver sin bil til at køre rundt i.

- Vi ved ikke så meget, fordi de ikke har være særligt snakkesaglige. Men de kører rundt i hver sin bil, og på et tidspunkt kører den ene bil i stykker. Ikke i et uheld, hvor den smadres, den kører bare i stykker. Da han vil mødes med den anden, fanger vi dem. Den ene ved en af bilerne, den anden lidt derfra, fortæller vagtchef Erik Skov, Fyns Politi.

De to mænd bliver anholdt på Højager kort efter Søndersø. Begge er sigtet for brugstyveri af bilerne.

Den 17-årige bliver yderligere sigtet for at køre bil uden førerret, hvilket muligvis også kommer til at gælde for den 28-årige, da politiet mandag ved middagstid havde en formodning om, at han er frakendt førerretten.

Begge mænd var desuden alkoholspåvirkede ved anholdelsen, så de inkasserer endnu en sigtelse for spirituskørsel på den konto.

Politiet har de to mænd til afhøring. Ud over biltyverierne er politiet ved at undersøge, om de også er bagmændene bag en række indbrud i området.

- Ja, det er vi ved at finde ud af lige nu, men de to herrer har som sagt ikke været særlig snakkesaglige, siger Erik Skov.

Oversigt

    Oversigt