Bindingsværk og kromad vender tilbage: Carlslund genopstår

Den kendte nedbrændte restaurant Carlslund i Fruens Bøge skal sælges til private og bygges op af en privat ejer, så det ligner det gode gamle kendte spisested. Det blev slået endeligt fast på byrådets møde onsdag.

Den historiske og kendte æggekage-restaurant i Fruens Bøge nedbrændte den 20. juni. og herefter har der været usikkerhed om, hvad fremtiden skulle være for det tidligere Carlslund.

Men et enigt byråd besluttede onsdag aften, at det gamle traktørsted genopstår - og nu med privat ejer.

Den nye private ejer skal dog genopføre stedet i samme stil - og efter nøje anvisninger fra kommunen. Om æggekagerne genopstår sammen med restauranten er dog stadig lidt uvist.

- Der bliver skrevet ind i aftalen, at madkonceptet skal lægge helt op ad det gamle koncept, så det bliver altså hverken en grillbar eller et pizzaria, der får nyt liv på engen, lover byrådsmedlem og lokalhistoriker Anders W. Berthelsen.

Ligesom madkonceptet skal ligne det gamle, skal også bygningerne være næsten identiske - med bindingsværk og samme udseende som før.

- Indendørs er der dog mulighed for en ny ejer at lave lidt om - for eksempel at lave nogle lidt mere handicapvenlige forhold, siger Anders W. Berthelsen.

Han oplyser, at den tidligere ejer, Henning Engstrøm, står klar til at byde på restauranten. Desuden har der været interesse fra en række øvrige private.

I marts afgøres det, hvem der får opgaven med genopbygningen.

Oversigt

    Oversigt