I det fynske folks tjeneste

Biografdød truer på Fyn

Filmspolen er snart passé. Nu bliver det hele digitalt, og det kan koste de små biografers livet.

10 ud af 16 fynske biografer er truet på livet. Ny teknologi kræver dyre investeringer. Og det kan koste de små biografer livet.

Små biografer dør

Filmen er tæt på at knække i flere fynske biografer. I løbet af ganske få år vil filmproducenter og udlejere ikke længere levere film i de velkendte 35 mm-filmspoler. Nu bliver det i stedet digitalt, og det betyder, at biograferne skal skifte system. En investering, som hurtigt kan løbe op i en halv million kroner.

- Det er en situation, vi må tage meget alvorligt. De små biografer har ingen mulighed for at skaffe den halve million, som det koster, siger Kim Pedersen, der er formand for brancheorganisationen Danske Biografer i dag til TV 2/FYN.

Det fynske bestyrelsesmedlem, Lars Broen vurderer, at digitaliseringen kan koste 10 ud af 16 fynske biografer livet. TV 2/FYN har i dag også talt med Haarby Bio, som bekræfter problemet. Her siger man, at hvis ikke der kommer en anden løsning på problemet, bliver man nødt til at dreje nøglen om.

To løsninger

Danske Biografer mener, at der kun er to løsninger på problemet.

- Det ene er at finde sponsorer, men det er meget vanskeligt. Det andet er at få støtte fra enten stat eller kommune, og vi har lige haft en snak med Kulturministeriet. Så vi håber, at der vil blive sat penge af på budgettet, siger Kim Pedersen fra Danske Biografer.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.