Biografhus risikerer at stå tomt i årevis

Biografhuset på Vesterport i Odense risikerer at sejle videre som et spøgelsesskib uden passagerer i årevis. Huset er bygget til biografkæden Cinemaxx, og kan ikke udlejes til anden side uden omfattende ombygninger. Desuden løber lejeaftalen med Cinemaxx 20 år endnu.

-

Biografhuset på Vesterport i Odense risikerer at sejle videre som et spøgelsesskib uden passagerer de næste 10 år. Huset er bygget til biografkæden Cinemaxx, og kan ikke udlejes til anden side uden omfattende ombygninger. Desuden løber lejeaftalen med Cinemaxx i 20 år endnu.


\"Det bliver svært at finde andre lejere, men Skanska vil gerne efterlade succesfulde projekter, så vi vil lægge os i selen for at finde nye lejere. Men økonomisk er vi dækket ind i 20 år,\" siger Divisionsdirektør i Skanska Preben Steen Hansen.


Lovede andre lejere


Skanska er overrasket og skuffet over, at Cinemaxx giver op efter bare 10 måneder i Odense, og Preben Steen Hansen afviser, at entreprenørfirmaet skulle have et medansvar for Cinemaxx dårlige besøgstal.


\"Jeg synes Cinemaxx må pege på sig selv. Huset er bygget op til Cinemaxx. De andre lejemål er kun supplementer. Og Cinemaxx sagde selv, at de ville udnytte deres internationale kontakter og trække nye lejere til centret i Odense. Men det blev aldrig til noget,\" siger Preben Steen Hansen.


Men selvom Skanska får penge i 20 år, så erkender Preben Steen Hansen, at Skanska får et problem, hvis huset må stå tomt i en årrække.


Cinemaxx meddelte torsdag at de lukker biografcentret i Odense Centrum da det ikke er muligt at drive rentabel biografdrift i et tomt butikscenter.


Skanska og Cinemaxx skal drøfte, hvad der skal ske med huset på et møde i næste uge.

Oversigt

    Oversigt