Bios kan ikke imødegå tilbagebetalingskrav

I en pressemeddelelse skriver BIOS i dag, at de skal bruge to måneder til at tilbagebetale de 31 mio. kr. de fejlagtigt har fået ekstra af regionen.

Bios Danmark skriver i dag i en pressemeddelse, at de skal bruge mere end en måned  til at tilbagebetale de 31 mio. kr. Region Syddanmark har udbetalt ekstra til ambulanceselskabet.

- BIOS vil foreslå, at tilbagebetalingerne udsættes i to måneder, hvor BIOS Danmark får mulighed for at sikre finansiering til en samlet tilbagebetaling til Region Syddanmark, skriver BIOS i en pressemeddelelsen.

I samme pressemeddelse skriver de, at en overdragelse af ambulancetjenesten til Region Syddanmark kan være sidste udvej.

 - BIOS Danmark er indstillet på at indgå i en dialog med Region Syddanmark om en eventuel overdragelse af ambulancetjenesten til Regionen, hvis dette skulle vise sig at være eneste og sidste udvej.

Tirsdag den 26. juli skal regionen holde møde, hvor de skal vurdere BIOS’ bud på en plan for tilbagebetalingen.

- Alle borgere samt ansvarlige politikere og embedsmænd i Region Syddanmark bør have interesse i at sikre en ansvarlig og ordentlig overlevering af ambulancetjenesten i Regionen. Og dette kan ikke ske med få dages varsel! Region Syddanmark har muligvis overvejet de juridiske og politiske implikationer af deres nuværende tilgang, men BIOS kan og vil ikke tage ansvaret for den uforudsigelige situation og den usikkerhed, en pludselig konkurs vil få for Regionens borgere og for vores medarbejdere, skriver BIOS i pressemeddelelsen.

Situationen BIOS og Region Syddanmark står i, skuffer bestyrelsesformand for BIOS, Stef Hesselink.

- At Region Syddanmark nu tilsidesætter vores rettigheder under kontrakten og ønsker at trække tæppet væk under vores virksomhed på baggrund af menneskelige fejl og misforståelser på begge sider, er ganske enkelt uansvarligt. Som ambulanceoperatør har vores tætteste samarbejdspartner i årtier været politikere og embedsmænd. Jeg har ikke tidligere oplevet en så urimelig og uansvarlig håndtering af så vigtigt et spørgsmål. BIOS fastholder sin juridiske position og forlanger som minimum at spørgsmålet behandles i henhold til kontraktens tvistbestemmelser.

Opdateres..

Oversigt

    Oversigt