Bios kan komme til at mangle reddere

Mangel på personale kan blive et problem for hollandske Bios, der om et år overtager ambulancekørslen i Region Syddanmark. Det vurderer en tillidsmand hos Falck.

I følge tillidsmanden så er mange af Falckredderne forbeholdne for at søge over i det nye selskab.

- Det er at være Falckmand er for mange hjerteblod. Det er en livstil og en identitet, og allerede der, er der mange der svært ved at se sig selv i et andet firma, siger Kim Sørensen, der er fungerende tillidsmand for Falckredderne i Region Syddanmark.

Aftalen med Bios blev underskrevet fredag, og til september næste år, står det hollandske selskab for ambulancedriften i hele Region Syddanmark.

- Der er mange, der snakker om at de nu vil prøve noget andet. Mange kolleger har fået eller vil søge job hos Falck andre steder, siger Kim Sørensen.

Flere reddere har allerede fået job på Sjælland og i Region Midtjylland. Derudover har omkrng 100 reddere besluttet sig for at gå på efterløn.

- Det er et stort problem og jeg bliver bekymret, hvis Bios ikke kan skaffe nok personale. Hvad har selskabet tænkt sig at gøre ved det, og hvordan vil de uddanne nok reddere?, spørg Ida Damborg, der er medlem af Regionsrådet for SF.

Men formanden for det præhospitale udvalg i regionen er dog ikke bekymret.

- Det er ikke rart at høre at mange vil søge væk, men vi må da håbe, at mange vil give det nye selskab en chance. Jeg tror da, at mange reddere vil blive på de stationer, hvor de er. De bor i de byer, og derfor tror jeg at de vil give det nye selskab en chance, siger Thyge Nielsen(V).

Oversigt

    Oversigt